www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Vasa i kvällsljus

God morgon! Igår kväll for vi ut och fotade, först stod vi och fotade över Metviken mot Brändöbron, och fick dessa fina bilder. Sen åkte vi ut mot Replot för att hitta norrsken, och det gjorde vi! De bilderna kommer i ett skilt inlägg dock, hehe. ;-) 
Här stod vi längre bort, vid Förbindelsevägen. Canon EOS 700D + Canon EF-S 18-125mm. Slutartid 30 sekunder, bländare f/10 och ISO 200, brännvidd 85mm.
Här stod vi mycket närmare, vid Wärtsiläs parkering närmare sagt. Det här är alltså tornet vid Vasa Elektriska om ni undrar! Slutartid 30 sekunder, bländare f/10 och ISO 200, brännvidd 27mm.
Allt som allt, en riktigt lyckad liten fotoshoot, trots frusna tår och fingrar. Tips till mig själv, stickade strumpor och vinterskor nästa gång + ordentliga fingervantar! Stay tuned för norrskensbilderna...
/Daniela

Norrsken i Österhankmo

Gokväll! Efter jobbet så såg jag att det var norrsken, så jag tog kameran och gick ut och fotade det, fick några bilder innan molnet kom och förströde alltihopa. Bilderna blev bra för att vara första gången jag fotade norrsken.
/Anjelica
Nikon D3100 + Nikon AF-S Nikkor 18-55mm
 

Norrsken på annorlunda vis

Hej! När jag letade bilder att posta på vårt Instagram-konto (länk) så hittade jag en bild på norrskenet som syntes till den 13e oktober, när jag postade den så provade jag göra bilden svartvit. W O W vilken fin bild det blev alltså, titta bara skillnaden mellan original och svartvit:
Canon EOS 700D + Canon EF-S 18-125mm 
Ser nu att den svartvita bilden blev lite grynig, troligen för att det är ett filter från Instagram om jag inte minns helt fel. Men är det inte coolt med svartvitt? Tror att jag aldrig har sett en norrskensbild i svartvitt, det är nog inte så vanligt, man vill ju ofta se färgerna istället för att det ska vara svartvitt. Ibland måste man gå lite emot strömmen.
Vi hörs snart igen med fler fina bilder!
/ Daniela
RSS 2.0