www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Aurora Borealis + tips!

Haha, så vi spammar med norrskensfoton just nu alltså! Men vi passar på att visa dem när vi väl har norrsken ute, det är lika fantastiskt att se varje gång, så man måste ju ta tillfället i akt och fånga norrskenet på bild!
Dehär bilderna togs ute nånstans vid Replot i söndags kväll (jag är sjuuukt dålig på alla bynamn runtom Replot-Vallgrund-området, haha...), och det var verkligen sån tur att vi stannade där vi gjorde. Vi hann knappt placera ut kameran så började norrskenet. Tyvärr hade vi några irriterande moln som var ivägen, men det blev fina bilder ändå!
Förresten, jag måste tipsa om en superbra hemsida för att se prognos på norrsken, den heter Aurora Service (länk) och visar tydligt på kartan hur starkt norrskenet är förutsagt att vara. Ibland är det svagare, ibland starkare, men hemsidan har haft rätt hittills iallafall. Sen så hittade jag en app som heter My Aurora Forecast - Northern Lights & Borealis (iOS, Android), den ger en notifikation på mobilen när norrskenet kan synas på din position, supersmart!
Canon EOS 700D + Canon EF-S 18-125mm / slutartid 30 sekunder, bländare f/3.5, ISO 1600.
Blev inte bilderna heeelt magiska? Nästa gång ska jag experimentera mer med slutartiden, kan bli lite roligare bilder då. Vill ni ha fler bilder i en del två? Skriv gärna en kommentar eller gilla inlägget så vet jag :D
/Daniela
Kommentarer
Postat av: Jarina

Men wow så fint norrsken! :) Önskar det vore norrsken lite oftare här längre söderut också.

Svar: Ja så fint! Du får passa på att fara och fota norrsken när du e i Vasa för Bloggalan ;) :D
Daniela och Anjelica

2016-11-01 @ 20:51:57
URL: http://jarina.fi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!