www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Jag vill ha en egen måne

God morgon!
Kom precis hem från jobbet, ska gå och lägga mig bara jag har lagt punkt för detta inlägg. Knäppte en superfin bild på månen när jag körde i Kvevlax, den var så lågt ner och så stor, så jag kunde inte låta bli. Krävde lite trixande med inställningar och sånt, men till sist fick jag till det och bilden blev jättefin! Nästa gång ska jag försöka förlänga slutartiden, så stjärnorna syns, eller ta två olika bilder så man kan slå ihop dem med måne + stjärnor i samma bild. Det hade varit fränt!
/Daniela
 
Canon EOS 70D + Canon EF-S 18-200mm @200mm - 1/6400s, F/5,6, ISO 5000

Äntligen norrsken!

Hallå! Igår kväll var det ett vackert norrsken på himlen, det första som fastnat på bild för både mig och Anjelica med våra nya kameror! 

Anjelica har skaffat en ny kamera hon också, en Nikon D5500! Den verkar ta superbra bilder, det gillas!
Vi fotade först vid Vikinga stranden, sen körde vi till Björköby (correct me if I'm wrong) för att fota, tyvärr var det riktigt svagt då, så det blev bara ett par bilder därifrån.
Bilderna i inlägget är från min Canon EOS 70D!
/Daniela

Långa slutartider

 
Hej! Nu var det ett tag sedan vi skrev ett inlägg här, fy på oss, hehe. Vi har haft fullt upp med allt, så vi har knappt hunnit fota något, och har vi velat fota så har det varit jättemulet och fult väder. Visst hade vi kunnat fota mer, men det hade blivit många likadana bilder då. Men, igår kväll var vi ute och fotade lite, det blev helt okej bilder. Jag håller fortfarande på att lära mig min kamera, den är så mer komplex än min gamla kamera, så det är mycket att fundera på.
 
Första bilden i inlägget är fotade på bron mot Sundom, fina bilder blev det! De här bilderna nedanför fotade vi på bron över till Sunnanvik, med motorvägen under. Blev riktigt coolt med lång slutartid!
 
/Daniela
 
 
RSS 2.0